Het Bossche stadhuis eindelijk toegankelijker

foto Havang(nl)
foto Havang(nl)

Na bijna twee jaar aanhouden lijken hal en bordes van het Bossche stadhuis dan toch toegankelijk te worden voor iedereen. Na aanleg van twee plateauliftjes kunnen gebruikers van een gangbare elektrische rolstoel zich straks door een groot deel van het monumentale pand bewegen. Niet langer hoeven bezoekers met een beperking bijvoorbeeld apart in een kamertje beneden te dineren, zoals vorig jaar een tweetal burgemeesters overkwam toen zij samen met een paar honderd andere burgemeesters onze stad bezochten en ontvangen werden op het stadhuis.

Het is niet de optimale oplossing waar ik voor zou kiezen: dat is een plateaulift  aan de voorkant van het stadhuis. Met zo’n in het plaveisel van de Markt verzonken lift kan iedereen voortaan via het bordes naar de hal. Zoals iedere andere bezoeker zonder beperking. Bang voor vandalisme of technische storingen schrikt de gemeente terug van de aanleg hiervan.

Jammer, maar dan accepteren we als GroenLinks alvast die iets minder fraaie oplossing maar. Want nu de afdeling Erfgoed, het Gehandicaptenplatform en de ‘huisbewaarder’ van het stadshuis unaniem voor de twee liftjes gaan wordt de toegankelijkheid in ieder geval stukken verbeterd. En heeft twee jaar lang vragen, doorvragen en steeds opnieuw agenderen in ieder geval resultaat gehad.

Wat GroenLinks en mij betreft een eerste stap op weg naar een echt toegankelijke gemeente in de geest van het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking.

Een gedachte over “Het Bossche stadhuis eindelijk toegankelijker

Plaats een reactie