Parkeren binnenstad gekelderd…

parkeren binnenstad keldert foto bd artikel december 2013

daar opende het Brabants Dagblad dinsdag mee. Een bericht om oprecht blij van te worden. En niet vanwege de al dan niet bedoelde grappige woordspelling van verslaggever Marc Brink. Parkeren in kelders is wat we als GroenLinks natuurlijk al jaren voorstaan, we zien liever helemaal geen auto’s op straten en pleinen. Niet van bezoekers en niet van bewoners. Al die auto’s op straat maken de binnenstad immers niet mooier of veiliger. Maar dat bedoelde onze lokale krant niet.

De parkeerinkomsten lopen fors terug.”Steeds minder bezoekers van het centrum parkeren ook in de stad. In Den Bosch is de daling nog groter dan elders.” Ik ken een paar collega-raadsleden die daar vast moord en brand over gaan roepen: de inkomsten van de gemeente dalen! Of die denken weer een nieuw argument te hebben om luidkeels tegen de parkeergarage aan de Hekellaan te ageren. Maar ik ben blij. Als die parkeerinkomsten teruglopen is dat niet fijn, maar het betekent ook dat het verkeersbeleid van Den Bosch succesvol is. Bezoekers gebruiken de transferia intensief om te parkeren en komen met de bus naar de binnenstad. Volgend jaar is die parkeergarage aan de Hekellaan klaar en komt er weer een binnenstadsgarage vrij om de auto’s van bewoners te stallen. Aan het jarenlang wachten op een parkeermogelijkheid voor een groot aantal stadgenoten komt dan gelukkig een eind. En het doel dat oud- wethouder Bart Eigeman (GroenLinks) indertijd beoogde met zijn verkeersplannen weer een stap dichterbij: een veilige, schone, bereikbare Bossche binnenstad.

Ben bijna geneigd om dit blogje te eindigen zoals we altijd onze GroenLinksadvertenties in de Bossche Omroep afsluiten: Groen Werkt!

Plaats een reactie